bg-sidebar

Samsyn – utredning & behandling

Øyetretthet, fokusproblemer og dobbeltsyn kan påvirke både barn, ungdom og eldre. Problemer med samsynet er en vanlig utfordring og sees hos ca. 10% av befolkningen i Norge.

Symptomer som trøtte øyne, hodepine, vondt bak øynene, forbigående dobbeltsyn, at det man ser på sklir ut og blir uklart og tåkete, eller at det tar tid for øynene og stille inn på det man skal se på, er vanlige symptomer ved samsynsproblemer.

Hos barn ser vi problemene fra ca. 10-års alderen og frem. Mange barn sliter med lesning, skolefag og annet nærarbeid. De blir frustrerte og rastløse. I flere tilfeller blir synsproblemet oversett og de blir feildiagnostisert.

Vi anbefaler at ALLE barn med lese- og skrivevånsker, rastløshet, vansker med å konsentrere seg, eller som holder en hånd for det ene øyet når de skal lese, får en samsynsundersøkelse.

For å avhjelpe disse problemene har vi muligheten til å gjennomføre en utvidet synsundersøkelse av samsynet, også kålt ortopedisk undersøkelse. Vi undersøker øynenes evne til å endre fokus på forskjellige avstander. Ved dobbeltsyn og skjeling blir det alltid utført en grundig utredning av medisinsk historie og visuell helseundersøkelse for å utelukke mistanke om patologi. Ved dobbeltsyn eller fokuseringsproblemer kan brilleglass med prismer eliminere og lette disse problemene. I mange tilfeller kan synstrening være et enda bedre alternativ. Vår optiker Betina Mogensen har hatt mange pasienter som har trent bort slike plager.

Denne utredning er også et alternativ for de som allerede har fått forskrevet prisme av øyelege, optiker eller ortoptist.

Ikke nøl med å kontakte oss hvis du har spørsmål!