bg-sidebar

Øyehelseundersøkelse

På Brillehuset har vi spesialisert oss på det vi kaller Øyehelseundersøkelse. Under denne utvidede synsundersøkelsen utføres først en regelmessig undersøkelse for mulige synsfeil og inspeksjon i biomikroskop. I tillegg måler vi øyets trykk, kontrollerer synsfeltet og fotograferer øyebunnen med et høyteknologisk fundus/netthinne-kamera. Resultatene av disse målingene lar oss oppdage øyesykdommer på et tidlig tidspunkt. Eksempler på sykdommer som kan finnes er AMD, glaukom, diabetes, hypertensjon (høyt blodtrykk), grå stær og forskjellige typer endringer på den “gule flekken”.

Våre optikere vurderer resultatene og har mulighet til å få en øyelege vurdering i løpet av 24 timer i tilfelle uklarhet. Hvis vi oppdager endringer som indikerer sykdom, blir du raskt henvist til øyelege for videre undersøkelse.

Mange mennesker i dag har øyesykdommer uten å vite det, og bli dette behandlet i tide kan du i de fleste tilfeller beholde synet. Det kan være en god ide å snakke med dine pårørende om øyehelsen deres, siden mange øyesykdommer er arvelige. Øyehelseundersøkelsen tar ca. 60 minutter og anbefales for de som har fylt 50 år. Ikke vent, bestill en øyehelseundersøkelse i dag! Hos oss er du i trygge hender.