bg-sidebar

Stabile linser & hybrid linser

Har du prøvd myke linser, men ikke oppnådd full synsskarphet eller har problemer med tørre øyne eller følelse av at linser ikke er behagelige? Kanskje har du til og med blitt fortalt at du ikke kan ha linser? Da kan formfaste linser være et alternativ for deg!

Formfaste / Stabile linser, tidligere omtalt som “harde linser”, er blant annet tilpasset personer som har uregelmessig astigmatisme (brytningsfeil) så vel som eks. keratokonus, noe som betyr at hornhinnen er kjegleformet. Dette kan medføre at briller eller myke linser ikke gir tilstrekkelig synsskarphet. De er også tilpasset andre mennesker som har problemer med å få god synsskarphet ved å bruke myke linser. En hornhinne er ikke alltid så jevn og slett som vi tror. Vi har bruker avanserte instrumenter for å analysere hornhinnens fasong. Ved å tilpasse en formstabil kontaktlinse kan vi da gi deg det skarpeste syn du kan få.

Hybridlinsen er en linse med en formfast del i senter og en myk kant av silikonhydrogel. Her får du det beste fra to verdener: Den optimale synsskarpheten forenet med komforten du kjenner fra den myke linse.

Drømmelinser er en variant av formfaste / stabile linser som bare er tilpasset nærsynthet. Disse linser er harde og laget av oksygengjennomtrengelig plast. Det kan ta litt lenger tid å bli vant til dem, men de har mange fordeler. De har lang holdbarhet og kan brukes i opptil ett år hvis de håndteres korrekt. De er ikke så følsomme for belegg som myke linser og er relativt enkle å holde rene. De inneholder ikke væske, så bakterielle infeksjoner er svært sjeldne. Det er flere alternativer med stabile linser tilgjengelig, og for å finne ut hvilken type som passer for deg, blir der foretatt en nøye undersøkelse av øynene dine, f.eks. måles hornhinnen med en topograf som kontrollerer øyets fasong. Linsene utprøves deretter for å oppnå den beste synsskarpheten og komforten.

Når linsene kommer til oss, setter vi opp en time til håndtering av linsene (hvis du ikke har hatt stabile linser før). På denne timen går vi gjennom hvordan linsene settes inn og tas ut, hvordan du tar vare på dem, lagrer dem og hvilke linsevæsker du trenger. Etter å ha brukt linsene i noen dager, booker vi ny time for å kontrollere at linsene passer perfekt, synsskarpheten er som ønsket og komforten er optimal.

Les mer om linser til keratokonus og drømmelinser ved å velge i menyen. Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss!