ZEISS Vision Care er en av verdens ledende produsenter av brilleglass og optikse instrumenter. Området er en del av forbrukermarkedssegmentet og utvikler og produserer produkter for hele verdikjeden innen brilleglass, som distribueres globalt under varemerket ZEISS.

Nyt et mer behagelig syn og oppfriskede øyne når du går over til briller etter å ha fjernet kontaktlinsene. ZEISS EnergizeMe brilleglass gir kontaktlinsebrukere noe mer enn bare et vanlig brillepar. Disse brillene er spesielt optimalisert for kontaktlinsebrukernes visuelle atferd og syn i den digitale verdenen.

En forutsetning for sikker kjøring er å se godt, fordi øynene dine arbeider overtid når du er ute å kjøre: stadig skiftende fokus mellom veien, GPS-en, førerspeilet og sidespeilene. Trasig vær eller vanskelige lysforhold gjør det ofte vanskelig å se godt. ZEISS DriveSafe brilleglass – finnes som enstyrke-brilleglass og progressive brilleglass. De minimerer dette synsstresset når du er ute å kjøre, og gjør det enklere for deg å se godt. Dermed kommer du sikkert fram til bestemmelsesstedet uten å stresse.

Min synsprofil fra ZEISS – en litt annerledes synstest

Avgjør de personlige synsvanene dine og finn den individualiserte brilleløsningen din fra ZEISS.

«Min synsprofil av ZEISS» viser deg hvilke utfordringer øynene dine møter i hverdagen, og hvilke glass fra ZEISS som kan hjelpe deg overkomme disse.

Det opprettes en synsprofil basert på informasjonen du oppgir om din personlige livsstil, som kan hjelpe oss på Brillehuset med å gi deg best mulig råd og veiledning. I kombinasjon med resultatet av synsundersøkelsen din, vil du motta en ZEISS-brilleløsning som har blitt nøyaktig skreddersydd etter den personlige livsstilen din og synsvanene dine.

ZEISS progressive brilleglass gir optimal synsstøtte for nær- og fjernsoner. Disse brilleglassene er perfekt tilpasset brukeren og skreddersydd akkurat for deg. De sørger for større brukertoleranse, raskere tilpasning og universalt, klart syn.

Sandnessjøen

Min synsprofil av ZEISS

Med Zeiss brede utvalg i progressive brilleglass, kan vi på Brillehuset produsere progressive brilleglass som er optimalisert for dine spesielle synsbehov, med enestående kvalitet. Nyskapende datateknologi bidrar med å måle synet og tilpasse brilleglassene til innfatningen din. De nære, mellomliggende og lange avstandssonene er alle innlemmet i ett brilleglass med jevne overganger. Disse brilleglassene er skreddersydde for din ansiktsform, din livsstil, din karriere og dine synsvaner. Personlig og enestående – akkurat som du.

Øynene våre er ikke laget for den moderne verdenen

Det finnes mange grunner til at informasjonen om den personlige livsstilen din og synsvanene dine er veldig viktig for oss når vi skal gi deg den beste brillen.

Fremkosten av nyere teknologi og digitale tjenester har i løpet av de siste årene dramatisk endret vårt hverdagslige privat- og arbeidsliv. Vi bruker i snitt fem timer dagen på å se på smarttelefonen, nettbrettet eller tv-skjermene våre. Vi ser på mobiltelefonen våre hele 80 ganger daglig. Og denne trenden er økende.

De økte kravene for øynene våre utvider seg også til når vi kjører. Dårlig vær og lys utgjør så klart fortsatt en utfordring, men irritasjonen forårsaket av blendende lys og økt bruk av navigasjonssystemer krever at øynene våre opp til flere ganger må konstant bytte mellom nær- og fjernfokus på små informasjonsskjermer. Dette krever den ytterste ytelsen av øynene våre, som – etter fylte 30 – kan resultere i overanstrengelse av øynene.

Enten vi er på jobb eller i privatlivet, er ikke bare disse teknologiske fremrykkende revolusjonerende for måten vi lever på, men utsetter øynene våre økt belastning – både i arbeids- og privatlivene våre.

Avgjør synsvanene dine

ZEISS har utviklet et synsanalyseverktøy som du kan bruke til å avgjøre de personlige synsvanene dine. «Min synsprofil av ZEISS» avgjør synskravene dine fra følgende områder av livet:

  • Arbeidsliv
  • Daglige aktiviteter
  • Digitale aktiviteter
  • Mobilitet
  • Fritidsaktiviteter

Sluttresultatet er en egen personlig synsprofil og en anbefalt linseløsninger fra ZEISS, som er nøyaktig skreddersydd etter de personlige synsvanene dine – helt gratis og uforpliktende.

Etter det kan du ta med deg den personlige synsprofilen din i form av en utskrift eller QR-kode til Brillehuset. Her tester vi så synet ditt og undersøker øynene dine. Med resultatet fra «Min synsprofil» og øyeundersøkelsen, vil vi gi deg råd og anbefale ZEISS-linseløsningen som best passer behovene dine."

Essilor har røtter tilbake til Frankrike og 1849, da virksomheten Essel ble grunnlagt som et samarbeid mellom flere brilleglassprodusenter. I 1972 ble Essel slått sammen med Silor, som tidligere ble grunnlagt som både optikerkjede og glassprodusent. Dermed oppsto Essilor som i dag er verdens største og mest innovative produsent av brilleglass.

Essilor er i dag en av Frankrikes 20 største børsnoterte virksomheter og har de siste 6 årene vært på Forbes liste over verdens mest nyskapende virksomheter.

Essilor Eyezen™ EPS er ny generasjon enstyrkeglass for deg mellom 20 og 45 år. Der vanlige enstyrkeglass hjelper deg til å se verden, er Essilor Eyezen™ EPS brilleglass tilpasset din digitale hverdag: de er designet for å roe øynene mot digitalt stress, redusere øyetretthet, slitne skuldre og stiv nakke.

Glassene i Varilux® X-serien er Essilors beste progressive brilleglass og lar deg se alle detaljer, fra kort leseavstand via mellomsone og helt ut på lang avstand, med høy presisjon. De lar deg nyte fremragende skarphet, glidende overgang og flyt i synsopplevelsen på nært og fjernt. Fordi du ikke trenger å lete etter det riktige punktet ved å vri på hodet, blir det mindre belastninger som kan gi nakke og skulderplager.

Essilor Xperio er polariserte solglass som eliminerer blending, forsterker farger og bedrer kontraster. Samtidig beskytter de øynene dine mot skadelige UV-stråler. De er midt i blinken for bilkjøring, ved sjøen, ved sport og andre utendørsaktiviteter.

“Jeg har hatt ekstrem fotofobi i et år. Jeg er nå i stand til å fungere i huset med briller - men persienner er nede. Om natten bruker jeg glødepærer med lav watt lys med dimmere og 25 watt ravlys i lamper som diffunderer lys. Når jeg går ut bruker jeg to par solbriller og en bredbratt hatt. Lysstoffrør er dødelig for meg og forårsaker hodepine og uro. ”-Post til Axon Optics Dimmer du lysene eller bruker solbriller innendørs? Det er på tide å kutte det ut. Her er grunnen. Du har uten tvil sett rockestjerner eller sportskjendiser bruke solbriller i alle situasjoner, innendørs og utendørs. Kanskje de ikke vil bli gjenkjent. Kanskje de synes de ser kule ut. Og det, som ser bra ut på J-Lo, LeBron eller den tilfeldige Kardashian, ser sikkert bra ut på deg, men det betyr ikke at det er bra for øynene dine på lang sikt.

Sannheten er at de fleste som bruker solbriller innendørs ikke er rockestjerner, men heller mennesker som er følsomme for lys. Fluoriserende lys, dataskjermer eller sollys som reflekterer av være smertefullt, irritere øynene dine, liten få dem til å vanne, utløse hodepine eller til og med migrene.

Lysfølsomhet er et problem, men å bruke solbriller innendørs er ikke løsningen.
Når noen med lysfølsomhet, eller fotofobi besøker øyelege, er deres viktigste klage sannsynligvis en intoleranse for kunstige lyskilder som lysstoffrør på kontoret eller dataskjermer. De er ofte - men ikke alltid - mindre følsomme for naturlig lys, til de blir møtt med en veldig reflekterende overflate som biler eller snø.

Det kan ikke være noen uregelmessigheter i øyeundersøkelsene til disse pasientene. Imidlertid påvirker deres følsomhet for lys hverdagen både på jobb og hjemme. De kan for eksempel føle behov for å bruke solbriller på kontoret eller hjemme, hvor belysningen forårsaker hodepine eller annet ubehag. Når du bruker solbriller, dimmende lys og lukkede persienner kan dette gi litt følelse av lettelse, er dette ikke en permanent løsning. Hvorfor?

Dark Adapting Eyes

Å ha solbriller innendørs er ikke et levedyktig alternativ. En studie fra 2015 publisert i Elsevier Survey of Ophthalmology konkluderte med at “bruk av solbriller innendørs må frarådes sterkt. Ved å ha mørke solbriller innendørs, tilpasser pasientene netthinnen og forsterker lysfølsomheten. ” Med andre ord, når du demper omgivelsene dine, trener du faktisk øynene dine til å tilpasse seg mørket.

Mens mørket kan tilby litt kortsiktig lettelse, blir øynene dine over lengre tid følsomme overfor normale lysforhold på lang sikt. Å komme inn i et rom under normalt lys kan begynne å føles som å gå ut av en mørk kino og inn i ettermiddagssolen. Siden du ikke alltid kan kontrollere hvor mye lys som er i rommet, vil dette sannsynligvis føre til ubehag når du reiser hjemmefra.

Lys er forskjellig på ulike plasser på jorden og på ulike årstider sier neuro-øyelege Dr. Bradley Kats. Akkurat nå har vi egentlig ingen farmakologisk behandling for lysfølsomhet. Det vi har er optiske behandlinger, eller naturlige behandlinger. Så det er måter vi kan redusere mengden smertefullt lys som kommer inn i øyet ditt, slik at du kan være mer komfortabel. ” Når du lider av fotofobi, er din primære bekymring å få lettelse, så din naturlige reaksjon er å slå av lysene eller ta på solbriller. Imidlertid forårsaker ikke all belysning ubehag. Noen typer lys på spekteret er mer sannsynlig å utløse følsomhet enn andre typer. Det er derfor - i stedet for å bruke solbriller innendørs for å blokkere alle typer lys - er det bedre å bare filtrere det fornærmende lyset.

Dette kan oppnås gjennom Axon Optics Spectrashield-linser som bare filtrerer lyset som forårsaker ubehag, og lar resten komme inn. Resultatet? Du opplever samme type lettelse som å bruke solbriller, Er man lyssky bør man passe på og ikke bruke for mørke briller, da øynene vil venne seg til mørket og bli mer lysfølsomme over tid.. Ovennevnte studie sier at lysfølsomme pasienter, "bør oppmuntres til overgang til bruk av FL-41 eller andre fargetoner for innendørs lysfølsomhet." Imidlertid bemerket studien at "det ikke er behov for å begrense bruken av solbriller utendørs hos disse pasientene. ” Bunnlinjen? I stedet for å bruke solbriller innendørs eller eliminere lyskilder, kan du prøve linsefilterende kontaktlinser som gir lindring uten å forårsake økt følsomhet.